کاهش ۶۰درصدی فروش دوربینهای مداربسته
مشاهدات میدانی نشان میدهد تقاضای خانگی و شخصی بازار دوربینهای مداربسته تقریبا به صفر رسیده اما در این سرمای کسادی، ادارهها و بعضی از شرکتهای خصوصی هنوز این بازار را کمی گرم نگهداشتهاند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، البته فروشندگان میگویند نسبت به پارسال ۶۰ درصد کاهش فروش داشتهاند اما ثبات نسبی کنونی نرخ ارز باعث شده بازار از «یخزدگی» خارج شود. همینطور به سبب قیمتهای غیرمنطقی کالاهای غربی، تقاضا به سمت دوربینهای ایرانی و چینی سوق پیدا کرده است.
بهطور متوسط ۶۰ درصد کاهش فروش
خیابان جمهوری، سر خیابان شیخ هادی، پاساژ علاءالدین شماره ۲، بورس تجهیزات ایمنی و دوربین مداربسته. فروشندگان میگویند فروششان نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد کمتر شده است. یکی از فروشندگان که جوانی حدودا ۲۵ ساله با موهایی روشن و سبیلی پرپشت است درباره شرایط بازار دوربین مداربسته به ما میگوید: «بازار کاملا کساد است. اگر چهارتا شرکت خصوصی و ادارهها نبودند باید کرکره را میکشیدیم پایین.»
اسماعیلی که یکی از فروشندگان پاساژ علاءالدین است میگوید میزان خرید شهرستانها هم پایین آمده است: «قبلا ۴۰ درصد دخل را فروش وسایل و نصب دوربین در تهران تشکیل میداد و مابقی فروش دستگاه و دوربینهای امنیتی به شهرستانها.
خرید شهرستانها بیشتر از ۶۰ درصد افت کرده و فقط بنکداران استانها درحال فعالیت هستند» به گفته این فروشنده قیمت انواع دوربین مداربسته و تجهیزات وابسته آن از ابتدای سال به شدت افزایش داشته است. از اول سال که هیچ ثبات قیمتی وجود نداشت و عملا بازار آشفته بود و لحظهای باید قیمتها را بهروز میکردیم. اما الان مدتی است که بازار ثبات نسبی دارد و همین موضوع باعث شده نسبت به ابتدای سال جنبوجوش بیشتری پیدا کند.»
درست روبهروی علاءالدین ۲، پاساژ یگانه است. یکی از فروشندگانی که در مغازهاش ایستاده درباره شرایط بازار میگوید: «افتضاح!» او که مردی میانسال با موهایی جوگندمی و اندامی ورزیده است میگوید بازار دوربینهای مداربسته «دیگه مثل قبل داغ نیست و بازار فقط روی خرید شرکتهای بزرگ میچرخد،
آن هم ۵۰ درصدش تعمیرات و سرویس است وگرنه فروشی انجام نمیدهیم.» محمدی دستی به سبیل پرپشت خاکستریاش میکشد و به داخل مغازه میرود و پشت میزش مینشیند: «قیمتها آنقدر بالا رفته که حتی کاسبها هم تعجب کردند. کی فکرش را میکرد دوربین چینی درجه سوم ۵۰ هزار تومانی به ۲۰۰هزار تومان برسد. سه سال پیش بهترین دوربین اروپایی ۳۰۰هزار تومان قیمت داشت که الان اصلا در بازار نیست.»
مشاهدات میدانی ما حاکی از آن است که بعد از اعمال تحریمها که مراودات تجاری با کشورهای غربی سخت شده، عرضه کالای چینی افزایش یافته و سلیقه خریداران به سمت این اجناس سوق پیدا کرده است: «با دوربین چینی میتوان یک خانه ۲۰۰ متری را با ۴ دوربین ۲۰۰ هزار تومانی مجهز کرد که با پول دستمزد و دستگاه و سیم میشود ۳ میلیون. اما همین ۲۰۰ متر با دوربین اروپایی بالای ۷ میلیون درمیآید تازه اگر پیدا شود.»